Over ons


Welkom op de site van Stal fan Scyedam. Bij deze wil ik onze stal en alles wat hiermee samenhangt even aan u voorstellen.

Wij zijn 20 jaar geleden van hobbyisten inmiddels uitgegroeid tot volwaardige fokkers van friese paarden. Wat ooit begonnen is met het aanschaffen van een stamboekmerrie is later veranderd in een uitgebreide fokkerij. Weliswaar altijd uit liefhebberij maar met serieuze intenties. Er is tot 2021 nooit een paard aangeboden via een website maar een verkoop ging altijd via via.

Ik vind het inmiddels zonde om maar zo’n kleine groep te laten kennismaken met wat wij allemaal “in huis” hebben. Wij schaffen regelmatig ook zelf nog paarden aan die onze fokkerij kunnen verrijken, om op de keuringen met nog betere resultaten te kunnen komen.

Elk jaar worden er bij ons tussen de vier à zes veulens geboren die wij natuurlijk niet allemaal aan kunnen houden omdat er dan vanzelf ruimtegebrek ontstaat. Bij deze dient zich dan ook de mogelijkheid aan voor u om friese paarden bij ons te kopen. Omdat wij regelmatig ruimte moeten maken voor de nieuwe generaties.

Wij zijn geen handelsstal met verplicht winstoogmerk, maar hebben desondanks een rijk aanbod van kwaliteitsvolle paarden die altijd gefokt zijn vanuit predicaat rijke merries. Dwz. Paarden waarvan er 3xoprijster in de vorige generaties op het papier voorkomen. Wij hebben kroonmerries, modelmerries eerste premie merries en stermerries en veulens in ons bezit of in ons bezit gehad. Maar het varieert van jaar tot jaar.

Mocht u overwegen een fries paard aan te schaffen kunnen wij zeker iets voor u betekenen al naar gelang uw wensen. Wij hebben zowel aangereden, (onder het zadel) merries, als aangespannen (voor een kar) merries.

Het aanbod is niet heel groot maar vaak wel uniek omdat wij veel verschillende paarden in alle leeftijden op stal hebben staan. U kunt altijd contact opnemen met onze stal manager/meester die over heel veel ervaring en kennis beschikt om u te woord te staan en te helpen bij uw zoektocht.