Zo daar zijn we weer terug van een heerlijke vakantie. Thuis gingen de werkzaamheden gewoon door en we zijn de dinsdag na de fokdag in lunteren vertrokken naar de zon. Coronacheckapp zak, maar goed het kon weer. En daar waar je eerst als fokker eigenaar nog moeite had om ergens aanwezig te zijn, kon nu ineens alles weer…nou ja in paardenland dan. Maar nu Amy-grace haar IBOP moest lopen konden wij er helaas niet bij zijn. Marijke was op voorhand wel te spreken over haar aanleg en inzet, maar het moest toch nog maar even gebeuren. Amy-Grace heeft haar eerste premie al op zak dus een mooie IBOP score zou haar kunnen helpen om haar toch op weg te helpen naar haar kroonpredikaat. Dat is niet voor heel veel paarden weggelegd maar een goede score zou zeker helpen.

 

Je krijgt er natuurlijk weinig van mee op vakantie, behalve wat gezonde spanning als je op het telefoontje zit te wachten. En dan wordt er gebeld en krijg je te horen dat ze 80,5 punten heeft gelopen in haar IBOP test. Wat een monsterscore! Dan zit je ineens ver weg en denk je ……was ik er maar bij geweest. Maar ja, een half jaar geleden wist je uberhaupt niet waar en of je wel ergens bij aanwezig mocht zijn.

Ik wist toen nog niet dat Amy de hoogste dagscore had behaald en dat het zelfs op de KFPS site werd vermeld. Wat goed van Marijke Boelen en Amy en zeker na haar opgelopen blessure in de opvoelbox. Nou dat heeft ze dus definitief van zich afgeschut! We zijn zo trots op haar en natuurlijk ook op Marijke die haar zo vakkundig heeft gereden dat had mij nooit gelukt. Nu ze zo’n mooie score heeft behhald willen we haar ook meteen opnieuw voorstellen op de keuring in Ambt-delden van 11 augustus om te kijken of ze een opnieuw een eerste premie kan halen in het lange traject op weg naar kroon.Of ze het gaat redden weet ik niet, ze heeft ons keer op keer verbaasd, maar het is wel een paard met een speciaal plekje  in mijn hart vanwege haar moeder, waar ik altijd op gereden heb en de foklijn die al aan het begin stond van stal-fan-scyedam. Dan is zij ook nog een nakomelinge van Jouwe 485 (onze goedgekeurde hengst) dus het plaatje kan bijna niet beter.

we kijken al weer uit naar 11 augustus, maar weer lijkt het dat Corona roet in het eten kan gaan gooien, dus maar weer even afwachten of we er ‘live’ bij aanwezig kunnen zijn…..laten we het hopen!